2007. június 30.

The 4400

Mivel a sorozatok terén elkezdődött az uborkaszezon és nem tudtam mit nézni, így gondoltam belekezdek a 4400-ba, amit már sokan ajánlottak, hogy jó és nézhető. Az első három évadról fogok most írni, mert a negyedik most megy (arról majd ha véget ért).

Az első évad csupán hat részből állt, mert nem gondolták a készítő, hogy olyan sokan nézni fogják, és maguk is meglepődtek, amikor az első részt annyian nézték meg, mint ahányan a StarGate-et szokták nézni. Ez alapján várható volt, hogy csinálnak egy második és harmadik évadot is.

A történet úgy kezdődik, hogy 60 év során bizonyos idegenek (mint később kiderül, mi magunk a jövőből) elrabolnak 4400 embert, majd visszadobják őket 2004-be, hogy nekik kell megmenteni a jövőt a kies pusztulástól, ehhez pedig különleges képességeket kapnak.
Ez úgy olyan mintha hősök lennének ugyan, de azért mégsem, mert a képességeik nem annyira olyan, hogy "Mentsd meg a Világot" típusak, de azért érdekes dolgok jönnek ki. Kezdetben természetesen az állam be van fosva tőlük, mert mi van ha ellenük akarnak fordulni és oda lesz az egész állam. (Megjegyzem, hogy nem csak amcsi embereket raboltak el, hanem lelkes más külföldieket is, de azért jellemzőbb az amcsi rész és csak azokkal is foglalkoznak)

Nagyon többet nem szeretnék elárulni a sorozatról, mert az már-már előrelendítené a történetet és akkor nem lenne meglepetés a dolog. Viszont annyit biztosan elmondok, hogy a harmadik évadban elhűlt a történet (szerintem) és ez a negyedikre is kihatott, mert annak első részét már sokkal kevesebben tekintették meg. Ennek ellenére bízvást ajánlom, mert a maga évadonkénti 13 részével megédesíti a nyári hűvöskés estéket az Eureka második évada mellett!

3 hozzászólás:

RaveAir írta...

"A történet úgy kezdődik, hogy 60 során bizonyos idegenek (mint később kiderül, mi magunk a jövőből) elrabolnak 4400 embert,"

Ha figyeltél, akkor nem csak 1960-ból, hanem más időkből is tűntek el emberek. Volt, aki csak felbukkanást megelőző 1-2 évben tűnt el (Pl. Shawn).
És ezzel a mondatoddal lelőttél egy poént is, ami miatt izgulhatna egy új néző.

Panyi írta...

60 év során lett volna csak az kimaradt. Mert pl Maiat is azt hiszem 1942 körül rabolták el.

Névtelen írta...

Jah, én is akartam írni, hogy ez után az első évadot nyugodtan ugorhatják is a kedves nézők :D

Megjegyzés küldése