2008. május 30.

Indiana Jones 4

Kezdetnek vala, hogy meg kellene nézni a filmet, mert hát az első három rész nagyon ott volt. Végre lett egy kis adőnk ratyival, meg zsolesszal, hogy megnézzük a filmet. Vagyis ez úgy jött össze, hogy kedves ratyi elaludta a vonatját, nekem meg még nem volt kedvem elkezdeni a hálókat, zsolesznak meg szóltunk, így mentünk az arénába megnézni. Neten megrendel, hátha sokan lesznek, de nem voltak, így azért átvettem volna, vagyis fizettem volna, ha éppen lehett volna kártyával fizetni, azaz lehetett, csak szar volt a rendszer. Na mindegy,

A filmről magáról nem fogok elárulni sokat, mert nem akarok semmit sem lelőni, csak azt, hogy jöttek a szokásos Indy jelenetek, azonban rengeteg kis apróbb baki volt, valamint a kalandfilmből sajnos sikerült kis scifit csniálni. Azaz kb nem az lett, hogy hiteles történelem alapján, valami hasonlatos nagy hülyeséget találtak ki, hanem még nagyobbat, ami nem is illik már oda. Jót szórakoztam azért, de az eredeti jobb volt azért.

2008. május 27.

A pap, aki nem tudott hazudni...

Egy csinos fiatal hölgy repülőgépen tér haza Svájcból. Egy pap mellé szól a jegye, akit megszólít.
- Bocsánat Atya, megtenne nekem egy szívességet?
- Természetesen kisasszony, mit tehetek Önért?
- Van egy dilemmám. Vettem magamnak egy remek elektronikus szőrtelenítő berendezést. Nagyon sokat fizettem érte. Jóval meghaladja a vámmentesen bevihető értékhatárt és attól felek, hogy elkobozzak. De Ön talán titokban át tudná vinni számomra a vámon a reverendája alatt.
- Valóban át tudnám vinni drága, de figyelmeztetnem kell, hogy még sohasem voltam képes hazugságra.
- Önnek olyan becsületes a képe, hogy öntől sohasem fognak kérdezni semmit - monda a hölgy és mar át is adta a szőrtelenítőt.
Leszállás után az Atyára kerül a sor a vámvizsgálatnál.
- Atya, van Önnek bármiféle vámköteles áruja? -kérdezi a vámtiszt.
- A fejem búbjától a derekamig semmiféle vámolni valóm sincs fiam.
A választ furcsállotta a vámtiszt és tovább kérdezi:
- És deréktól lefele?
- Van egy csodálatos szerkezetem, ami nők szolgálatára rendeltetett, de használva még sohasem volt.
A vámtiszt fuldokolva a nevetéstől:
- Rendben van, tessék továbbmenni Atya. Kérem a következőt!

Napelemes iPod a jövőben

Apple értesülések szerint lesz majd napelemes iPod. Ez nagyon jó dolog, hiszen akkor pláne nem kell majd tölteni. Bár nem tudom mit kezdek vele, ha mindig csak este akarom hallgatni, de akkor meg gondolom ott az aksi. Na majd meglátjuk mi lesz belőle!

read more | digg story

2008. május 26.

Minek ide hőmérő

Gondoltál már arra, hogy soha nem tudod, hogy milyen idő van otthon, csak azt érzed, hogy hideg vagy meleg. Vagy nem tudod, hogy lázas vagy nem. Nézz a tapétádra és ha meleg van, akkor nyílnak rajta a virágok, ha nem, akkor pedig hideg van.


Tovább olvasom | Digg link

Grand Station Central FreezeCamvia: Grundaktiv

2008. május 23.

Vizsgaidőszak

Nem tudom már mikor volt az, amikor írtam arról, hogy tanulok, de igen tanulok. Sok minden történt itt. Lettem laborból, az ötödikből ötös, valamint szabályozástechnikából négyes. Csütörtökön meg az ASP.NET házimra kaptam egy ötöst, így abból a tárgyból is ötös lettem. Most pedig tanulom a szoftver technológiát, amelyre még mindig emlékszem és még mindig olyan szar tanulni, mint anno, de viszont értelme az van, csak éppen nekem nem tetszik ahogyan azt felmérik, mert ott nem éppen arra mennek rá, hogy mit tudok, hanem, hogy mit nem. De most már be kell lőnöm a gólt. Utána már csak egy kis .net lesz, meg egy kis operációs rendszerek. A hálókról pedig nem is beszélve. A végére pedig marad egy kis grafika... vagy nem.

Ami pedig a nyarat illeti? Jó lesz! Nagyon jó!

2008. május 22.

Nem csak mi csinálunk kígyót a koleszon

Gondolom néhányan már láttatok a söciről képeket, mikor kigyóztak rajta, de ez nem új, mert máshol is gondoltak erre, sőt ha a linkre klikkelsz akkor kiderül, hogy színes is az egész!

read more | digg story

2008. május 21.

Neki még én is adnék aprót

Yoda Pizza

Az első magyar Facebook reklám

Éppen az előbb nézelődtem a Facebookon,a mikor megpillantottam ez első magyar nyelvű reklámot, amikor éppen egy katalógust lehetett igényelni... érdekes...

2008. május 15.

Sziget jegy

Kijelentem: megyek idén Szigetre! Már bezsebeltem ma a jegyet, amit naná, hogy nem kápéban szerettem volna fizetni, erre hosszú sorban állás után kiderül, hogy ugyan a boltban lehet fizetni kártyával, csak a sziget jegy az külön témá és külön kell elszámolni, így mehettem bakomat után, de végül utána soron kívül beengedtek! Szóval vigyázz sziget, mert megyek. Már csak egy sajtópass kell nekem!

2008. május 14.

3G iPhone - GPS és sok más

Azt hiszem kellene egy ilyet majd venni, bár lehet maradok inkább egy jó kis Macbooknál majd és egy sima iPodnál. Mert az mindig beválik!

read more | digg story

2008. május 13.

Mostanéban mivel ütüm el az időt

Szokásosan használom a Digsbyt, amely egyre jobb és egyre több minden van benne. Szokásos IM hálózatok, akkor ha unatkozol akkor Twitterezhetsz belőle, vagy éppen cseveghetsz Facebook ismerőseiddel, vagy éppen kaphatod az értesítéseket onnan. Emaileket is válthatsz, ha éppen nincsen elérhető partnered. Keresés még nekem hiányzik.

Akkor amit most találtam még az a Google Connect szolgáltatás, ami kb azt jelenti, hogy egy oldalon, hogy kommenteljünk csak ennyit kell tenni, hogy klikke a belépésre, majd a google fiókunknak meg kell mondani, hogy igen ide beléphet és máris benn vagyunk és kommentelhetünk és minden. A másik nagyszerű ilyen tulajdonság, hogy ha ehhez az oldalhoz hozzákapcsoljuk a Facebook accountunkat, akkor még azt is odajelzi, hogy haverjaink esetleg szintén beregeltek-e ide és így tudjuk hogy ismerik-e. Meg még számos minden cucc van benne. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően kerültem az http://www.ingridmichaelson.com/ oldalra, ahol azóta is az előadó zenéit hallgatom. Most meg megyek LEGO Indiana Jonest játszani!

2008. május 7.

Akkor valami hosszabb bejegyzés lesz ez...

Javában élek meg minden, csak sajnos mostanában egyre inkább halmozódnak rám a tanulási terhek, de lekopogom egészen jól megy és valahol jobb is vagyok. Most is hajrában vagyok, de már csak egy XSQL és egy ASP.NET házi van hátra.
Ha éppen nem tanulok akkor természetesen az én egyetlenemmel vagyok, így megint másra nincsen időm, de néha nem is bánom. Mikor vele vagyok, akkor kikapcsolom magam és nem filózok olyan dolgokon, ami itthon megőrjít. Pl világmegváltás, meló, új projektek.
Jövő héten meg kell vennem a Sziget jegyemet, már csak meg kell találnom volt boltot. Jó lesz e a sziget.
Nyaralás eddig balaton és sziget lesz, de még lehet megyek ki külföldre is, bár még az nem tuti.