2007. április 17.

Nagymaros és Carcassonne

Nagymaros


Ezt a képet Nagymaroson készítettem, ahol a hétvégén voltunk Nomimmal és megint csak egy jót pihentünk volna, ha nem kellett volna tanulnunk. Természetesen a tanulás mellett nem csak tanultunk hanem szórakoztunk is. Beszélgettünk, kirádnultunk fel a kilátóba unokatesójának a fiával, akinek a húga is ott volt meg az első nap másik kisgyerekek is, akik elég elevenek, szóval nem volt egy perc csend sem, de azért kedvesek voltak. Gyerekek. A tanulás, alvás, evés mellett kipróbáltuk az új társasjátékot, amelyet nagy nehézségek árán választottam ki Kain segítségével, mert Nomim nem egy nagy társasfan, de azért szeret játszani. Bátyja mindig csalt kiskorában így nem szeretett játszani már. Megértem. De azért velem kivételt tett. Ezelatt a két nap alatt csak ennyike történt. Majdnem elfelejtettem, hogy le is égtem ebben a meleg időben!

Carcassonne

Carcassonne nemcsak egy délfrancia város, de ez a név egyben a középkori eretnekek egyházellenes harcának szimbóluma is. Mindmáig egyedülálló a város belső területeit tagoló erődítményrendszer.
A területkártyákat egymás után letéve egy kolostorokkal, városokkal, utakkal, mezőkkel takított tájat keltünk életre, és az azt benépesítő útonállók, szerzetesek, lovagok és földművesek értékes pontokhoz juttatják a játékosokat. A Carcassone egy egyszerű és taktikus játék, amelyben minden forduló újabb izgalmakat hoz.
A játék már 2 játékosnak is nagyszerű szórakozást nyújt!

Így szól a kis marketinges bevezető a játékról. Annyit el kell mondani, hogy húzzuk fel ezeket a területkártyákat, majd lepakoljuk őket és kialakul egy kis térképecske, amelyre aztán lehet elhelyezni az alatvalókat és elfoglalni az egészet és sok-sok pontot gyűjteni. A játékot lehet 2-5 játékossal játszani, de az első kiegészítőjével akár már 6-an is (amelyet meg fogok venni, mert nekem nagyon bejött a társasjáték, bár nem csak egy kieg van:). Nem tudom, ezalatt a hétvége alatt most megjött az összes társasjátékhoz a kedvem.

Akkor itt áljon néhány link:
Vásárlás >>
Fanoldal >>
Magyar szabály >>
Online kipróbálható >>


2 hozzászólás:

Névtelen írta...

"Természetesen a tanulás mellett nem csak tanultunk... "

tipikus :D

Panyi írta...

Na este volt már....

Megjegyzés küldése