2007. augusztus 26.

Caleb Carr: A halál angyala

1896, New York. A város egyik legnevesebb lélekbúvára a magyar származású Laszlo Kreizler. Amikor a rendőrséget vezető Theodore Roosevelt tudomást szerez egy borzalmas gyilkosságsorozatról - amelynek áldozatai fiatal gyerekek, főleg prostituáltak -, a város hatalmas urainak akarata ellenére Kreizler segítségével megindítja a nyomozást. De nem hivatalosan, hisz azt sokan nem néznék jó szemmel, főleg Kreizler botrányosan modern felfogása miatt, mely szerint az ember személyiségét és tetteit csak összefüggéseiben lehet megismerni.
A doktorhoz csatlakozik John Schuyler Moore, a New York Times újságírója, Sara Howard, a metropolisz rendőrségének első női alkalmazottja, valamint két nyomozó is, az Isaacson testvérpár.
A csapat nyomozni kezd, a gyilkos azonban egyre-másra szedi áldozatait, akiket brutálisan gyilkol és csonkít meg. Csak Laszlo Kreizler képes megállítani őt, de a gyilkos és a doktor ellenségei semmit és senkit sem kímélnek.

Még két hete olvastam A halál angyala eme ismertetőjét a könyv hátulján és azonnal megfogott engem. Hiszen egy magyar származású a főszereplő mindig izgalmas lehet, hiszen nem sokan ismernek minket. Bár, mint kiderült, csak az anyja magyar, de már az is magyar, és egy magyar név is van benne, így máris jobb kedvre derített. Na meg a furcsa történelmi helység. New York a 19. század végén. Mindenki azt hitte, hogy idilli egy new yorki élete, de mint kiderült, nem mindenkinek az. Hiszen jönnek a bevándorlók az új élet reményében, és közben egy poros koszfészekben laknak és nincsen munkájuk és szegény gyereküket is el kell küldeni dolgozni. Akkor még nem hozták meg a törvényt a gyermekmunka ellen így mindenki ott dolgozott, ahol csak tudott. Tehát ebben a sötét korszakban kapcsolódunk be a történetbe. Nagyon nem lőnék le semmit, de mint ilyenkor szokott lenni, ebben a szituációban. Sokan nem akarják, hogy nyomozzanak, másvalaki igen, nagy a korrupció és nincsenek hiper-szuper eszközök, amelyeket mondjuk a CSI-ban láthattok:D

Fantasztikus volt a könyv és mindenkinek ajánlom, mert egyszerűen nem tudtam letenni, valamint az lélekbúvár vonatkozása, hogyan találják meg a gyilkost, fantasztikus, fantasztikus! Már alig várom a következő részt, erre meg most olvastam, hogy csak nyáron lesz…:(

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése