2005. szeptember 19.

Új tévécsatornák indulnak

Rövid időn belül hétre nőhet a közszolgálati tévécsatornák száma Magyarországon: az MTV egy, a Duna televízió két újabb tévécsatornát indít a közeljövőben. Sőt még növeljük a számot a visegrádi négyek ( Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) együtt csinálnak egy csatornát, ami nyolc nyelven fog szólni.

Lesz m3, ahol ilyen mindenféle politikai dolog lesz, itt nézhetjük a politikusok anyázását, ha éppen nem iszunk vagy suliban vagyunk, mert ugye mi dolgozunk és tanulunk.

Akkor a mókábol a Duna semmaradhat ki és csinál két adót. Autonómia nevű csatornáján a tervek szerint a nemzeti és kisebbségi hagyományok mellett helyet kap az egyes régiók gazdasági-politikai helyzete. Az Unió elnevezésű televízió csatorna egy másik, interneten és műholdon fogható Duna Tv-s adó lesz, amely elsősorban ifjúsági és oktató műsorokat sugározna, a remények szerint jövő februártól.

Szeptember 15-én kezdi meg működését az Echo (Visszhang) TV nevű gazdasági hírcsatorna. A napi 24 órában sugárzó, gazdasági tárgyú híreket óránként szolgáltató csatorna műsora osztott képernyőn lesz látható, így a nézők az adás alatt folyamatosan juthatnak futószöveges sávokban vagy külön "dobozokban" frissülő információkhoz. Olyan lesz, mint a CBNC, de azt sem tudjuk milyen szóval fogadjuk el.

A Story TV néven induló kábeltévé csatorna próbaadása idén ősszel kezdődik. A tervek szerint valamennyi kábelháztartásban fogható lesz a magyar és külföldi sztárokra, hírességekre, pletykákra fókuszáló, minőségi szórakoztatást és exkluzív tartalmat szolgáltató csatorna adása.

A Cinemax névre keresztelt csatorna nemrég indult. Az HBO-hoz hasonló struktúrájú, de attól eltérő tartalmakat, elsősorban az Amerikán kívüli gyártású, értékes, díjazott filmeket sugárzó televízió. Az új csatornához az előfizetők a kábelhálózatokon, külön előfizetési díj fejében juthatnak hozzá. Az HBO-hoz hasonlóan ez az adó sem vetít reklámokat.

Forrás: [origo]

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése