2007. július 31.

L'ecsó

Na a PCGURU jóvoltából ellátogattam barátnőmmel az óbudai Eurocenterbe, hogy megnézzem a L’ecsó című új Pixar animációs filmet. Mivel a filmet csak csütörtökön mutatják be a hazai mozikban, ezért mondhatni premier előtt néztem meg. Darths kolléga kérdezte meg tőlem, hogy nem lenne-e kedvem megnézni a filmet. Mondom lenne, csak ha barátnőm nem jöhet, akkor kihagyom, mert vele szerettem volna megnézni, de erre az volt a válasz, hogy nyugodtan jöhet. Na akkor mondtam, hogy megyünk. Kicsit ugyan össze kellett szednem magam, mert még éppen fordítottam és el is kellett még készülni. Ja mert azt nem mondtam, hogy 3 órával a film előtt szóltak nekem:D

A moziban nagyon kevesen voltak, vagyis a filmet nagyon kevesen nézték meg. Először azt hittem, hogy maradt még hely egy gurus nyereményjátékból, de mint utóbb kiderült, ez a rendezvény csak a gurus partnereknek volt. Ugyan nagyon nem vagyunk a portálnál partnerek, de azért még is csak egy kicsit.

A hideg ellenére sikerült eljutnom időben a moziba. Nomim már ott várt engem. Gyors regisztrálást követően megkaptuk a jegyünket és mehettünk a terembe. A film előtt megnézhettük a Lifted nevezetű kis rövidfilmet, amelyben egy űrlény tanulja, hogyan is kell irányítani űrhajó és hogyan kell felszippantani az embereket vele.

Majd jött a L’ecsó. Angol, vagyis inkább francia nevén Ratatouille (ejtsd: RATATÚIJJ). Ami franciáknál egy padlizsános kaja, amit ha nagyon szeretnénk, akkor francia lecsó, de annyi hasonlóság van mint az RER és a HÉV között. RER és a HÉV is egy elővárosi vonat, de azért vannak különbségek. Szóval azért mondható, hogy jó a fordítás.

Akkor egy rövidke kis tartalom no spoiler, csak ami kiderül a kedves kis előzetesből is. Van egy kedves kis patkányunk, Remi, aki nem átlagos patkány, hiszen elege van már abból, hogy csak szemetet esznek és azt is lopják. Erre papája azt mondja, hogy az embereknek sem kell, akkor nem lopják, ami végül is igaz, de azért mégis. Mivel elege van a szemétből néha-néha bejár az emberekhez, hogy lopjon magának egy kis finom ételt. Itt egy kicsit nem értettem a problémát. Ennél az embernél megtanul olvasni, főzni meg minden kellemes dolgot. Majd jön a baj és el kel hagyniuk ezt a helyet és elkerül végül egy étterembe, ahol szépen megmutatja, hogy tud ő főzni, mert megtanult, meg kifejezetten jó szaglása van hozzá. De ez egy patkánynak nem mehetne, ezért szerez egy ember barátot, aki kétbalkezes és nem tud főzni. Szóval ebből lesznek bonyodalmak, vidámságok, veszekedések, kibékülések, kapcsolatok. Szóval jó mindent összesűrítettek bele.

A film magát nem ajánlom gyerekeknek. Nem tudom, de mellettem ült egy kislány és hát öt percig nem bírta ki, hogy odafigyeljen. Szóval nagyon voltak olyan elvont részek, amely nagy problémákat merített fel, tehát ilyen elgondolkozás részek nagyon sok volt, és el is lehetett rajta gondolkodni. A nevetés sem maradhatott el. A poénok jók voltak és általában akkor jöttek, amikor egy kis akció is volt. Tehát nem volt semmi olyan poén, hogy mondja valaki monológ vagy elvontan beszélgetnének és akkor egy poén bele a közepébe, hiszen akkor elviccelték volna a komoly részét, ami nem tett volna jót a filmnek, így minden a helyén volt. A karakterek is nagyon el voltak találva. Mindenkinek megvolt a maga szerepe. Mindenki bemutatott egy jellemet és azt követte végig. A mesékhez hozzáillik még, hogy ezek a jellemek változhatnak, hiszen ha begyöpösödünk és nem tudunk változni, akkor nem élünk rendesen. Nem vagyunk nyitottak semmire, akkor sem tudunk élni. Nem azt mondta, hogy változzunk mindenáron, hanem megfontoltan és ha tényleg jó nekünk az a változás.

Szóval a film jó volt, mindenkinek csak ajánlani tudom, kivéve a gyerekeknek, mert ők nem fogják magukat jól érezni rajta.

Doktor House és csapat szórakozikNa ez egy érdekes kép. Gondolom megesik, hogy kell egy kicsit szórakozni így két forgatás között!

Via: Sorozatjunkie

2007. július 27.

Rendszergazdák napja

Ma, azaz július utolsó pénteke a rendszergazdák hivatalos napja. Szóval éljenek a rendszergazdák!

2007. július 26.

Die Hard 4.0

Akkor az elején egy rövid kis összefoglaló az előző részekből, de csak minimálisan.
Első részben John McClane megmenti a világot a gonosz terroristáktól 1988-ban egy nagy toronyházból, ahol Józsi szerint meztelenül engedte le az embereket a 50. emeletről.
A másodikban volt a reptér, télen, és amikor egy szál gyufával robbantott fel egy repülőt, amin rosszfiúk voltak.
A harmadik volt a "Simon mondja" rész. Simon volt a gonosz és mindenhova fake bombákat pakolt és Zeusz segített még Johnnak.

Ami pedig a legújabb negyediket illeti. Kellemes volt. Végre egy olyan film, amiben megmutatják, hogy mi kockák mennyire tudjuk hazavágni egy állam vagy ország rendszerét. Bár mondjuk voltak túlzások jó sok számmal, de ezért Die Hard. És még mindig nagyon drága az életünk. Akciójelenetekben volt gazdag ezerrel, minden ellen nekiment John és mindenkinek megmutatta, hogy ki a főnök! Kellemes akció egy perc megállás nélkül. Die Hard rajongóknak kötelező, mert a fíííííling megvolt. Bár nem volt másnaposság, nem volt cigi, de hát már öreg John is és le kellett szokni róla. Ja és aspirin sincsen!

Charlie és a csokigyár

Na erről a filmről azt hittem, hogy egy jó kis vígjátékot kapok Johnny Deppel, de a film elején nem gondoltam volna, hogy tényleg azt kapom, akkor még úgy tűnt egy kis drámát fogok kapni, de végül pozitívan csalódtam. Bár mondjuk nem volt az a nagy vígjáték, ahol halálra röhögöm magam, hanem olyan elgondolkodtató volt. Na és még természetes nem ajánlom nagyon a gyerekeknek, mert azért vannak olyan részek, mikor azt hinnéd, hogy szegény kis gyereknek annyi, de azért a vége happy end lett. Szóval érdekes egy film és ajánlom mindenkinek. Szinkronosan láttam így nem tudom mennyire brillíroz Depp, de mindenki szerint fantasztikusan alakított.

2007. július 24.

Eső, vagy mégsem

Már azt hittem esni fog, de nem, nem akaródzik esni. Csak fújt a szél, jól beborult és ennyi, semmi más... Arghhh elegem van melegből már. Párizsról is hamarosan írok, csak össze kell szedni hozzá a gondolatokat!

2007. július 23.

Balaton

Na megvolt az idei balatoni nyaralás is. A tavalyi azért ezerszer jobb volt, de az idei is, csak mind a kettő másképpen volt jó. Hiszen tavaly ismertem meg az én egyetlen Nomimat, az idei meg azért volt jó, hiszen már együtt voltunk az én egyetlen Nomimmal és ez jó. Lassan már egy éve, hogy együtt vagyunk. Már csak két hét kell és ezt elmondhatom magamról. Balatonon meleg volt, sőt nagyon meleg, mint mindenhol. Nagyon jól esett a balatoni fürdőzés bár már az is szinten pisimeleg volt, ahogyan barátnőm jellemezte, de azért hűvösebb volt, mint kinn. Azt elmondhatjuk már, hogy lassan ugyanazaokat ettük balatononon, mint tavaly tehát már-már ismétlődik. Bár most sokkal kevesebbet napot voltunk és sokkal kevesebbet ittunk is. De sokkal többet gyalagoltunk. Nem is használtuk a kocsit. Jaj a kocsiról beugrott valami, ami szintén már Balatonhoz tartozik. Tavaly volt ugye kedves Mátéba belerohant hátulról egy református lelkész, már-már azt hittük nem lesz idén balaset, mert sikeresen lefordultunk Siófoknál, amikor is le akartunk menni a Tescóhoz, és már az előttünk lévő kanyarodott ki a kereszteződésben, Máté meg beállt mögé, hiszen ki kell hogy menjen, de nem a csávó fogta magát és hátratolatott és durr nekünk. Nem sérült akkorát mint tavaly, de azért hmmm, akkor is. Ez most nem lekész volt, hanem egy autotuningos srác. Azt mondta seperc megjavítja, ha kell.
A maradék piát természetesen majd itthon elisszuk!

Archívum:
http://panyika.blogspot.com/2006/07/jliusi-blogradat.html

2007. július 18.

Balatoni nyaralás

Na majdnem az lett, hogy nem lesz balatoni nyaralás, mert nem találtunk szállás, de aztán kiderült, hogy ahol vannak Nomimék ott még van egy pár szabad ágy. Szóval megyünk. Bár mi voltunk olyan hülyék, hogy a legmelegebb héten akartunk szállást találni az aranyparton, de istenem, mégis csak férfiak vagyunk!!!!

2007. július 17.

R Ó M A

A mai napon befejeztem a Róma második évadát. Nem is tudom, azt hiszem minden egyes összefoglalómat így kezdem, hogy ma befejeztem. (Bár mondjuk Párizsról sem ártana írni) Na megint elkalandoztam egy kicsit.
Történelmi sorozatot nem sokat láttam, vagyis lehet csak akkor még kicsi voltam. Arra emlékszem, hogy a magyarok jók voltak. A látvány akkoriban nem volt az igazi, de mindent pótolt a hiteles történet. A Róma esetén sajnos nem tudok nyilatkozni, hogy az vajh mennyire rugaszkodott el a hiteles dolgoktól, de az biztos, hogy sok név ismerős volt belőle, meg azért a szituációk is. A készítők két 10 részes évadra vágta az egész történetet, de szerintem simán le lehetett volna nyomni. Bár azért ha jobban belegondolunk nem biztos hogy megérte volna. Hiszen ha az elején bukott volna a sorozat, akkor nagyon sok pénzt buktak volna, hiszen egy kosztümös film nem egy olcsó mulatság. A sorozatról még annyit, hogy azért teljesen meg akarátk mutatni a valóságot, szóval van benne sok sok vér, mindent megmutatnak, amit kell. Néha már azt éreztem, hogy ez inkább 18+ sorozat. Főleg akkor amikor 10 percen belül volt sok szeretkezés és plusz egy orgia is (sok sok ember együtt egy szobába és eljátszadoznak egymással). De ennek ellenére nagyon jók voltak a karakterek. Mindenkit nagyon eltaláltak. Nekem a két mellékszereplő Titus Pullo és Lucius Varenus tetszett, bár azért ott is voltak érdekességek, de megmaradtak kedvenceknek.
Aki szereti történelmi témájú sorozatokat, filmeket, az feltétlenül nézze meg!

2007. július 16.

Add át a helyed akcó a BKV-nál....

http://blog.feree.hu/index.php/2007/07/16/combino-uj-faszsaga/
Na ezt a bejegyzést mindenkinek ajánlom. Bár kedves a próbálkozás, de mondjuk nem Bodrogival csináltam volna....

Transformers

WoW.... Zsombor után szabadon. Ma megnéztem és én is csak ennyit tudok mondani a Transformers filmről. Nagyon jó lett, de nagyon. Ilyet még nem pipáltam. Élveztem. Az elején szépen nyugodtan indult, be kellett mutatni mindenkit. Ismerős arcok tűntek fel mindenhol. Először is ott volt PrisonBreakből Sucre, utána az egyik bázison a 24ből a Aaron Pierce és sok mindenkit felismertem ám. Szóval be kellett vezetni karakterek, de mikor ez megtörtént utána nem lehetett egyet sem szusszani. A zene fantasztikus volt. Mindenhol a megfelelő dallam csendült fel és nagyon zúzott, ahogy szokás is mondani. Tehát mindenkinek ajánlom a Transformers filmet, nekem meg meg kell néznem valahogyan a rajzfilmet. Valakinek nincsen meg?

2007. július 15.

Trainspotting

A mai napon sikerült megnéznem ezt a gyöngyszemet. Réges-régen hallhattam róla, mert gőzöm sem volt, hogy miről is szól, de azt hallottam, hogy jó. Megpróbálok róla úgy mesélni, hogy azért ne lőjek le semmit. De az az igazság, hogy nem sokat lehet mondani a történetről, mert nincsen olyan előre mozgató szál, amin menne, hanem teljesen váratlanul jönnek a dolgok. Szerintem olyan Blöffös volt, vagyis lehet nem jó a hasonlat, de ott sem tudta igazán az ember, hogy most hol is vagyunk. A központi szerepben egy narkós emberke van, aki kifejti minden egyes dologról a véleményét, de főleg azt, hogy szar az élet, és csak a narkóval lehet elviselni és akkor elfeljt közben mindent. Természetesen egyedül uncsi narkózni, ezért vannak haverok is, akikkel jó móka. Velük lesznek mindenféle kalandok, de olyan mindentbele. Való életes problémákkal megtoldva, azaz olyan mintha nem is narkózna az ember, és felmerülnének a problémák. Ármány, szerelem.
Jó kis film volt és mindenkinek ajánlom. Nem egy barátnővel nézős, de ha szereti az ilyen stílusúakat akkor nyugodtan!

2007. július 13.

Párizsból hazatérve

Na itthon vagyok. Nem ebben a postban fogok beszámolót írni, mert még frissek az élmények és még nincsen meg az összes kép így még azokat ki kell válogatni és meg kell őket szereznem is. Amint lesz időm és kedvem a hosszabb szösszenethez ígérem megteszem.

Hazatérve be kellett mindenkinek számolnom. Szülők, haverok, ismerősök. Majd kellett egy pár frissnek ugyan nem mondható híreket írni, ezt azt megbeszélni a főnöktársakkal, mert közben befutott vagy három projekt a CDProjekttől fordítanivaló, amiben sajnos nem tudtam résztvenni Párizs miatt.

Na de most megyek megnézem a legújabb Eureka részt.

2007. július 6.

Párizs - 1-2. nap - Seta, Seta, Seta

Eloszor is semmilyen felelosseget nem vallalok gepelesemert, mert itt csak francia windows van, francia billentyuzettel es semmi sem ott van ahol kellene lennie. Szerencsere azonban at tudtam allitani angolra.

Szoval megerkeztunk minden megtalaltunk, szomjasak lettunk, automata itt is sokkal dragabb, de csak az volt. Fincsi asvanyviz. Kicsit szavakban fogok irni, csak mindent nagyvonalakban, majd utana lesz szumma.

Szoval gep is kesett kicsit, de nem sokat. Megjttunk, Fanny vendeglatonk is kesett kicsit, de nem baj, tudtunk varni, meg azert jobb volt nem egyedul beindulni a nagy parizsba.

RER=HEV mentunk be ami sokkal jobban ki van epitve. Este kis seta, ahol is elaztunk, kicsit rossz volt ido. Akkor este valami francia ennivalo, ami jo volt. Volt benne cukkinim, meg tonhal es valami lepenynek nezett ki. Finom almas suti.
Masnap Versaille es a kastely a kerttel. Seta, seta, seta... elotte meg sok sok sok sok varakozas. Ugyan ez volt Eiffel toronynal is, de mind megerte.
Most pedig iraby az agy, mert mar hulla vagyok.

2007. július 4.

Párizs - 0. nap - Előkészületek

Bár már régóta készülünk az utazásra, azonban mégis csak a mai nap mondható annak, hogy elkezdtünk előkészülni. A nagy bepakolások, a nagy "jaj mit hagyunk itthon" érzés, jaj már csak pár óra és indulunk, jaj mi lesz holnap, mit cisnálunk ekkor. Szóval minden faja, olyan utazás előtti érzésem van.
Reggel kelünk azt kimegyünk Ferihegy, mert ott kell lenni hamar, mert be kell csekkoltatnunk magunkat, azt megnézzük magunkat, hogy Mr. Navorszky hol is élt túl egy pár hónapot egy hasonló helyen, ez a tranzitváró. Visszaemlékezhetek, hogy mit is tanultam angolól a repterekről, mert csak ott tanultunk erről. Szóval már várom.
Nem tudom milyen gyakran fogok bejelentkezni, mert elvileg lesz net ahova megyünk, de azlrt nem akarok nagyon kockának látszani, de azért lehet be be nézek ide és írok valamit. Képeket majd a végén teszek fel, mert nem akarok naponta szórakozni vele.
Szóval most pihi. Este Doktor House tévében, azt alvás, ha egyáltalán eltudunk, de most nem lehet a melegre fogni, mert az bizony nincsen most és nem is lesz. Nem is baj, legalább nem fogunk megsülni Párizsban.
Legyetek jók.

2007. július 3.

Demszky és a reggel

Na ki találja ki, hogy miért ezt a címet adtam ennek a bejegyzésnek?
Szóval úgy történt, hogy Demszky azt mondta, hogy újítsuk fel az én utcámat és hajnali 7:30tól csak furógépekkel dolgozzunk, majd utána mikor már mindenkit felkeltett, akkor már nem kell fúrni, mert minek.
Sikeresen felkeltettek reggel, de mire felkeltem már egyáltalán nincsen kedvük furogatni!

2007. július 2.

11. T-Mobile Kapcsolat Koncert

Ugyan már meg kellett volna tennem, hogy a 11. T-Mobile Kapcsolat Koncertről írok valami kis szösszenetet, csak szerencsére nem volt rá időm.
Tehát már, amikor megtudtam, hogy Bryan Adams lép fel teljesen elhomályosult minden és nem érdekelt még az sem, hogy Rúzsa Magdi is előtte lépett fel, mert Bryan Adamset látni kell, ha törik ha szakad. Mondjuk ez akkor nem volt rám igaz, amikor itthon lépett fel az arénában, mert ugye akkor ki kellett volna pengetni egy 10est a jegyre, míg ez most ingyenes volt és hát akkor nem lett volna ki eljöjjön, mert Nomim annyira azért nem fanatikus.
A napot Nomimnál kezdtük és folytattuk és végül úgy gondoltuk, hogy Magdira nem vagyunk kíváncsiak és elég csak Bryanre menni és jól is tettük, mert így nem kellett még azt is végig állni. Bár ha rutinosabbak lettük volna, akkor vittünk volna széket, mint azt egyesek megtették.
Azonban így is sikerült még Magdi végét elkapni és várhattunk egy kicsit. Előtte még felszedtük Berkenyét a deákon, hogy ő sem maradjon ki a jóból, és vele együtt törtünk magunknak utat. Azért nem mentünk előre nagyon a tömegbe, de azért láttunk mindent rendesen.
Azt egyszer csak felpendül egy ismert nóta és mindenki elkezdett őrjöngeni és nem tudtam, hogy most mi van, mert nekem is ismerős volt, de nem láttam sehol sem Bryant a színpadon. Azt hamarosan kiderült, hogy kialakítottak egy kisebbet elől bent a tömegben, természetesen azért el volt zárva, nehogy nagyon megkedveljék a fanatikusok. Az elején lassabb számokat játszott és nem lehetett annyira zúzni, de mikor felcsendül a Summer of 69 száma, akkor azonnal mindenki tombolni kezdett, mert ezt még az is ismeri, aki azt sem tudja, hogy ki Bryan Adams. Utána pedig nem állt le a pörgés, csak a végére, de akkor már mindenki jól szórakozott. Az egyik számnál még meg is kért valakit a tömegből, hogy énekeljen el vele egy számot. Sikerült kifogni egy veszprémi lányt, aki ráadásul irodalom tanár lesz egyszer, és természetesen Bryan nem tudta kiejteni Veszprém nevét. Még szerencse, hogy nem Zalaegerszegről vagy Hódmezővásárhelyről jött. A lány nem volt egy Bryan Adams, de majdnem ugyanolyan hangjuk volt:D Bár azért hamiskás volt a csaj. Azután a végét pedig a kisebbik színpadon fejezte be, ahova táncos lányokat is felhívott, hogy ropják ott neki, meg mindenki másnak.
Bryan Adams az Bryan Adams. Már 27 éve a pályán és 47 éves és nagyon jól nyomja. Nincsen olyan szerintem, aki azért ne ismerne tőle valamit. A koncert pedig fantasztikus volt!

Néhány érdekes fun kép!

Macskafogó 2 teaser


Ezt a filmet mindenkinek látnia kell, vagyis az első részt mindenképpen, míg a másodikat majd csak évvégén!