2005. szeptember 18.

A próba

Egyszer volt, hol nem volt, egyszer csak a herceg egy nagy nagy falba ütközött, amikor találkozni akart a királylánnyal. Egy nagyon erős és kemény falba, amely nem engedte őt tovább szerettet királylányához. Amint így állt a fal előtt rájött, hogy valamit kellene kezdeni vele, hiszen nem várhat itt a sült galambra, nem fog az ölébe repülni. Gondolta megszólítja ezt a kis falat:
- Szia Fal! - mondta a herceg.
Pár pillanat múlva a Fal válaszolt.
- Szervusz Herceg. Gondolom a királylánnyal szeretnél találkozni. - kezdte a fal. - Azonban nem találkozhatsz még vele, hiszen nem is ismered még, és attól, hogy IT társadalomban élünk még vannak gonosz hercegek is és nem lehet a mi egyetlen és gyönyörű hercegnőnkkel csak úgy találkozni. Előbb ki kell állni a próbát.
A herceg egy kicsit elgondolkozott aztán rájött minek gondolkozni, hiszen semmi sem állhat az útjába, hogy szerettet hercegnőjével ne találkozzon. eddig minden próbát kiállt: találkozott a sárkánnyal, ahol is egy mocskos telefon miatt nem tudta látni szeretett királykisasszonyát. Szóval a Fal által adott próba már nem is lehet olyan nehéz.
- Mond a próbát kedves Fal!
- Először is ugye ki kell állnod egy társalgási próbát, ahol bebizonyíthatod, hogy tudsz beszélni. Szereted az állatokat? - kezdte az első kérdéssel a Fal.
Mire a herceg összeszedte minden gondolatát és elmondta, hogy az állatok igen is fontos részei a világ körforgásaiban és anno, amikor még az emberek sem voltak a felhőtlen intelligencia szélén, akkor ha nem lettek volna állatok akkor nem is tudtak volna mivel táplálkozni éa a kezdeti nomád életmódot felhagyva nem tudtak volna állatokat tartani.
Ez a hosszadalmas válasz kicsit meglepte a Falat, de mivel elég sok választ hallott már hosszú életében ezért nagyon is tetszett neki a válasz.
Továbbengedte és hagyta hogy folytassa az útját a herceg, de visszafordult és mondta, hogy közelről sincsen vége még a próbáknak, igaz nálam átmentél, de a legnehezebb feladatod a királylánnyal lesz.
- Tudom! - mondta a herceg, s azzal folytatta útját szeretett kedvese felé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése